En innholdsrik tur til Hammerfest

Vi har akkurat kommet hjem fra en spennende og innholdsrik tur til en av verdens nordligste byer; nemlig Hammerfest. 06:00 på mandag satt det to spente sjeler med hver sin baguett i hånda på Trondheim lufthavn Værnes, og ventet på ombordstigning på flyet som til slutt skulle ta oss til Oslo lufthavn. Etter en kjapp touchdown og baguett nummer to for dagen på Gardemoen tok vi neste fly nordover. Langt nordover. Flyturen nordover tok et par timer, og før vi vi visste ordet av det kunne vi sette våre bein i nordlysbyen Alta. Etter å ha plukket opp bagasjen og funnet frem boblejakka, ble vi plukket opp av Stian i BHF AS. Han er formann for prosjektet vi skulle filme på denne turen og hadde kjørt helt fra Hammerfest til Alta for å plukke oss opp. Turen fra Alta til Hammerfest tar omtrent to timer, og på turen fikk vi oppleve både regn, snø, storm og reinsdyr. MANGE reinsdyr. På tur inn mot Hammerfest begynte vi å kjenne på sulten igjen. Alle gode ting er tre tenkte vi og svingte innom Rema 1000 for baguett nummer tre.

Alle gode ting er tre tenkte vi og svingte innom Rema 1000 for baguett nummer tre.

Vel fremme i Hammerfest sjekket vi inn på Skytterhuset hotell og gjorde oss klar for befaring på anleggsplassen vi skulle filme på de neste dagene. Det er ikke hver dag man får besøke anlegg for store aktører som AF-gruppen og Equinor, så vi var virkelig spent da vi satte kursen ned mot Meland og Melkøya like utenfor Hammerfest. Etter en kort brief med teamet vi skulle filme, ble vi enige om å bruke resten av dagen på å planlegge produksjonene som skulle foregå den kommende uka. Planlegging er alltid viktig for oss, sånn at vi hele tiden kan kvalitetssikre arbeidet vi gjør.

BHF AS er en av våre faste kunder, og vi kommer til å produsere mye film for dem i tiden som kommer. De jobber hovedsakelig med tunell, fjell og rassikring, og utfører prosjekt i hele landet. Denne gangen skulle de etablere et steinsprangnett og en sognemur, samt renske fjell for løse steiner som potensielt kan ramle ned. Oppdragsgiver er AF-gruppen og arbeidet utførers på anlegget til Equinor.

Vi har hele tiden stort fokus på HMS på våre produksjoner, og med hjelm, vernesko, synlighetstøy og nødproviant i baklomma var vi klare for produksjonsdager på det hitill nærmeste vi har vært en oljeplattform. I tilegg til HMS var det et stort fokus på smittevern på prosjektene, så med desinfisering både her og der til alle døynets tider kom vi nok hjem til trøndelag igjen renere enn det vi var før vi dro.

Tilbakemeldingene så langt på filmen har vært over all forventning, og vi ser frem til å vise den til dere alle sammen. Vi ser frem til mange nye og spennende prosjekter i tiden som kommer.