Betalte annonser vs.organiske søkeresultater

Skrevet av Esten Hoffmann | Vekst og suksess

Når det kommer til markedsføring, er det mange valg å ta. Skal du bruke betalte annonser, eller skal du satse på organiske søkeresultater?

Begge metodene har sine fordeler og ulemper, og det kan være utfordrende å bestemme hva som vil fungere best for din bedrift.

Betalte annonser, også kjent som «pay-per-click» (PPC), er annonser som vises øverst eller til høyre på søkeresultatsiden. Disse annonsene koster penger, og du betaler hver gang noen klikker på annonsen din. Betalte annonser kan være en effektiv måte å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt på kort sikt.

Organiske søkeresultater kan være en god måte å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt på lang sikt. Dette er fordi de fleste brukere foretrekker organiske resultater fremfor betalte annonser, og de er mer tilbøyelige til å klikke på dem. I tillegg kan godt innhold og optimalisering for søkemotorer bidra til å forbedre nettstedets rangering på søkemotorer, noe som kan føre til økt synlighet og trafikk på lang sikt.

Organiske resultater tar tid

Imidlertid kan det være utfordrende å oppnå gode organiske søkeresultater. Det krever tid og innsats å lage godt innhold og optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer, og det kan være vanskelig å konkurrere med andre nettsteder om de beste plasseringene på søkemotorer. Det kan også være at nettstedet ditt ikke passer godt for organiske søkeresultater, for eksempel hvis du har et nisjenettsted eller et nettsted med et begrenset publikum.

Så hva fungerer best? Det kommer helt an på hva som passer best for din bedrift og dine mål. Hvis du trenger økt synlighet og trafikk raskt, kan betalte annonser være løsningen. Hvis du har tid og ressurser til å lage godt innhold og optimalisere nettstedet ditt, kan organiske søkeresultater være en god langsiktig strategi. Det kan også være lurt å kombinere betalte annonser og organiske søkeresultater for å dra nytte av de beste sidene ved begge metodene.

Uansett hvilken strategi du velger, er det viktig å huske på at det er kvaliteten på innholdet og nettstedet ditt som vil være avgjørende for å øke synligheten og trafikken. Sørg for å lage godt innhold som er relevant for ditt publikum, og optimaliser nettstedet ditt for søkemotorer for å øke sjansene for å oppnå gode resultater.

Så hva anbefaler vi?

Etter å ha vurdert fordelene og ulempene ved betalte annonser og organiske søkeresultater, anbefaler vi å kombinere begge metodene for å dra nytte av de beste sidene ved begge strategiene. På denne måten kan du raskt øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt gjennom betalte annonser, mens du samtidig bygger opp en god rangering på søkemotorer gjennom godt innhold og optimalisering. På denne måten kan du oppnå gode resultater på kort og lang sikt.

Ønsker du å diskutere betalte annonser eller organisk vekst?

Book et møte
Portrettbilde av Elias

Da vil vi gjerne høre fra deg. Vi elsker å høre om nye ideer og konsepter ogtror vi definitivt kan hjelpe deg på vei. Book et uforpliktende møte, og vi har kaffen klar.

Elias Bruholt