Vi drifter alle våre nettløsninger
på fornybar energi

I en verden hvor digital tilstedeværelse har blitt essensielt, blir miljøpåvirkningen av nettdrift stadig mer relevant. Vårt mål om å redusere CO2-avtrykket og vår innsats for en mer bærekraftig bransje, går hånd i hånd med målet om å tilby markedets beste hjemmesider. Vi er stolte av å kunne bidra positivt der vi kan.

Vårt mål er å skape nettsider som laster raskere og fungerer mer effektivt, samtidig som de minimerer miljøbelastningen.

Esten Hoffmann

Kreativ leder i Malejo AS

Drift på fornybar energi

En sentral del av vår tilnærming er bruken av fornybar energi for å drive nettsidene. Alle våre nettsideløsninger har serverplass hos Google i Hamina, Finland. Google deler våre ambisjoner om miljøansvar, og har som mål å være 100% fornybar, og klimanøytrale, innen 2030. Datasenteret i Hamina, driftes primært på vindkraft, og regnes som ledende i verden på bærekraft. Dette er vi stolte av å ta del i.

Kjøling er også en viktig faktor for driftssikkerheten i datasentre, og over 20 prosent av energiforbruket brukes til dette. I Hamina bruker Google et avansert kjølesystem som involverer sjøvann og reduserer derfor en stor del av energibehovet.

Vi streber etter å finne de mest miljøvennlige løsningene for våre kunder. Gjennom å tilby fornybar drift av nettsider, tar vi et viktig steg i riktig retning.

Effektive nettsider = God kundeopplevelse

Vårt arbeid stopper ikke der; vi er kontinuerlig engasjert i å optimalisere nettsidene vi utvikler og leverer. Målet er å lage så effektive nettsider som mulig. Dette betyr ikke bare at de både kommuniserer og konverterer bedre, men også at de laster raskere og er enklere for sluttbrukeren å navigere – samtidig som de minimerer miljøbelastningen.

En viktig faktor i å redusere en nettsides miljøavtrykk handler om energibehov. Ved å gjøre nettsider lettere og mer optimaliserte, reduseres energiforbruket betydelig. Dette er ikke bare bra for miljøet, men også for brukeropplevelsen, ettersom raskere innlastingstid ofte betyr mer fornøyde brukere.

Positiv brukeropplevelse og innlastingstid er også viktige faktorer for søkemotoroptimalisering (SEO). En raskere og mer optimalisert nettside vil bli prioritert over en nettside som laster sakte.

Malejo.no med topp-rangering

Vårt engasjement for bærekraft gir konkrete resultater. Med et optimalisert system, har vår egen nettside oppnådd en A+-rangering hos Website Carbon Calculator, og er blant de reneste av alle nettsider i verden. Dette indikerer at vårt CO2-utslipp er redusert til et minimum innenfor rammen av vår drift.

For å sette dette i perspektiv: Denne nettsiden slipper ut kun 0.10g CO2 for hver gang den lastes – Det er under 15% av en gjennomsnittlig nettside. Dette plasserer oss langt under normen i bransjen og demonstrerer effektiviteten av våre tiltak.

Vår forpliktelse

Vi er forpliktet til å fortsette vår søken etter de mest effektive og miljøvennlige løsningene for nettsidedrift og -utvikling. Vårt mål er å sette en ny standard i bransjen – og være de beste på å skape høykvalitets nettsider som også tar vare på planeten vår.

I en tid hvor både digital transformasjon og bærekraft er avgjørende, er vår tilnærming mer relevant enn noen gang. Vi er stolte av å være i forkant av denne utviklingen og ser frem til å fortsette vårt arbeid for en grønnere, mer bærekraftig fremtid.

Vil du vite mer om hvordan vi kan
hjelpe deg på veien?

Book et møte
Portrettbilde av Elias

Da vil vi gjerne høre fra deg. Book et uforpliktende møte, så skal vi ha kaffen klar.

Elias Bruholt