IP-maskering påvirker bærekraftscannere

IP-maskering er en praksis hvor nettsteders virkelige IP-adresser skjules bak en proxy server, ofte levert av tjenester som Cloudflare. Dette tilbyr flere fordeler, inkludert beskyttelse mot DDoS-angrep og datainnbrudd. Cloudflare, som vi bruker, er ikke bare en ledende leverandør av slike tjenester, men er også karbonnøytral.

Til tross for de klare fordelene med IP-maskering, oppstår det problemer når «bærekrafts-skannere» prøver å fastslå energikilden som driver nettstedet ditt. Disse skannerne søker typisk etter IP-adressen til serverne våre for å bestemme deres geografiske plassering og den tilhørende energibruken. Når en IP er maskert, som med Cloudflare’s løsninger, kan skanneren ikke nøyaktig fastslå serverens faktiske plassering eller energikilder. Resultatet blir at nettstedet feilaktig kan bli rapportert som ikke bærekraftig.

Vårt Advanced Network tilbyr en rekke sikkerhetsfordeler, inkludert forbedret IP-maskering og tilgang til et globalt content delivery network (CDN), som optimaliserer lastetider og brukeropplevelse globalt. Dette nettverket er ikke bare et sikkerhetsskjold, men også en infrastruktur som forbedrer nettstedets ytelse og tilgjengelighet.

Noen kunder kan være interessert i å sikre at deres nettsted blir anerkjent som «grønt» på bærekraftsscannere, noe som kan kreve at vi deaktiverer IP-maskeringen og justerer sikkerhetsinnstillingene. Det er viktig å forstå at mens dette kan forbedre nettstedets synlighet som et miljøvennlig alternativ i visse skannere, medfører det også betydelige sikkerhetsrisikoer.

Selv om det å vise et «grønt» merke kan virke gunstig, bør den langvarige effekten av redusert sikkerhet og økt energibruk veies nøye. Paradoksalt bruker nettstedet ditt mindre energi og er mer bærekraftig om den viser grått på bærekraftscanneren enn om vi deaktiverer alt for at den skal vise grønt.

Ønsker du likevel at vi skrur av funksjonene? Kontakt oss her

Esten Hoffmann


Esten Hoffmann

Kreativ leder, Malejo AS

Vil du vite mer om hvordan vi kan
hjelpe deg på veien?

Book et møte